Majlis Graduasi dan Anugerah Gemilang kali ke-43

Majlis Graduasi dan Anugerah Gemilang kali ke-43 telah berlangsung di SM Sains Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan pada 13 April 2019.

Majlis Graduasi Vivacious dan Majlis Anugerah  Gemilang merupakan majlis penyampaian anugerah kepada murid-murid yang berjaya  mencapai kecemerlangan dalam bidang akademik. Penganugerahan ini berdasarkan pencapaian murid-murid dalam peperiksaan PT3, SPM dan peperiksaan akhir tahun 2018. Atur cara majlis dimulakan dengan perarakan masuk para graduan dan tetamu jemputan. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu ‘Negaraku’ dan 'Allah Selamatkan Sultan Kami’.  Majlis diteruskan lagi dengan ucapan alu-aluan oleh Pengetua SEMSAS iaitu Hajah Noridah binti Haji Ramlan dan ucapan perasmian oleh Dean, School of Pharmacy, International Medical University Malaysia iaitu Prof Madya Dr Mohd Zulkefeli bin Mat Jusoh . Turut diselitkan juga persembahan multimedia dan persembahan 4 buah lagu daripada pasukan Jasa Wind.

Klik disini untuk gambar sekitar majlis